Ferro 13 is een heel innovatief project van 5 jonge passionele Italiaanse wijngekken met heel veel creativiteit. Met zorg voor de oorsprong van de druiven en hun typiciteit hebben ze verschillende wijnen gemaakt in monocépages, enkel van Italiaanse oorsprong.
The Boss is zoals ze zelf omschrijven "The leader of the gang, the vision of five friends..."
Deze prosecco gemaakt van 85% Glera druiven uit de heuvels van Treviso (100 meter boven de zeespiegel).
Heel typisch afgewerkt als extra dry, wat zoveel wil zeggen als niet te brut maar zeker ook niet demi-sec (zowat tussen in). De druiven worden manueel geplukt op verschillende momenten tussen half september en eind oktober. Op die manier is het mogelijk om met eenzelfde druif verschillende structuren van smaken toe te voegen. Ook neemt men veel tijd voor het "bubbelproces". Tot 70 dagen kan het duren. Op die manier ontwikkelt zich een veel fijner bubbeltje.
Doelbewust hebben ze ook gekozen om enkel druiven te gebruiken van eenzelfde wijnjaar (is bij andere meestal niet het geval).
"Ontdek de Passie en Schoonheid van de Wijnwereld - Een Reis doorheen de Wereld van Verschillende Smaken
Welkom in de betoverende wereld van wijn, waar passie, liefde en interesse samenkomen om de wonderen en schoonheid van dit goddelijke product te onthullen. Het proeven van wijn is als het ervaren van de droom van de wijnmaker, een ambachtelijke kunst die het karakter van het land en de ziel vastlegt in elke druppel.
Elke wijn vertelt een uniek verhaal, van de verfijnde elegantie van een Bordeaux-blend tot de levendige energie van Argentijnse Malbec. Stap aan boord van deze reis doorheen de wijnwereld en ontdek een rijk palet aan smaken die je meenemen naar verre bestemmingen en culturen.
Maar de schoonheid van wijn gaat verder dan geografie. Het is een reis door de tijd, een ontdekking van het verleden en een verwachting voor de toekomst. Geniet van het delen van een glas wijn met geliefden en koester de warmte en gezelligheid die het met zich meebrengt.
Duik dieper in de wijnwereld en ervaar een nooit eindigende ontdekkingstocht van nieuwe druivensoorten en verhalen. Laat je betoveren door de passie van wijnmakers, de liefde voor het land en de kunst van wijn maken.”