WIJNGAARDEN
Deze wijn is gemaakt van een enkele wijngaard van 100% Muscat d'Frontignan. De wijnbereiding begint in de wijngaard. Wanneer de zuurgraad en suiker in perfecte harmonie zijn, wordt de stengel van elke tros afzonderlijk gekrompen om de tros te isoleren van de wijnstok. Het krimpproces stopt de toevoer van water naar de tros, waardoor de bessen aan de wijnstok uitdrogen. Het krimpen gebeurt voordat de druiven 100% rijp zijn en nog steeds een hoge natuurlijke zuurgraad hebben. Het krimpproces concentreert de suiker en de zuurgraad van de bessen en duurt maximaal twee weken. De druiven worden van nature beschermd tegen de zon door het bladerdak van de wijnstokken en luchtbeweging over de bessen voorkomt dat schimmels en schimmels zich vormen tijdens het drogen. Eindelijk is het fruit klaar om geplukt te worden.
VINIFICATIE
De krenten en rozijnen worden met de hand geplukt en een nacht gekoeld. Vervolgens worden ze ontsteeld, maar niet geplet, rechtstreeks naar open hogevergisters. Hier worden de bessen gefermenteerd net als een rode wijn, met periodieke punch-downs, om al het stroperige sap van binnenuit te extraheren. Deze methode geeft structuur aan de wijn en de lichte tannines helpen om de fruitige frisheid te behouden. Na ongeveer een week op de schil worden ze geperst en wordt de fermentatie in de tank voltooid. De fermentatie stopt natuurlijk wanneer de combinatie van hoge zuurgraad, toenemende alcohol en geconcentreerde suiker uiteindelijk te remmend wordt voor de gist. De wijn rijpt 11 maanden op de grove droesem voordat hij wordt gebotteld.
PROEFNOTITIES & Kelder & FOOD PAIRING
De wijn vertoont een gouden tot licht amberkleurige kleur. Het heeft een geparfumeerde neus van heldere ananas, rijpe abrikoos, honingzoete marmelade en verleidelijk rozenblaadje. Deze bedwelmende aroma's worden ondersteund door oranjebloesem, jasmijn en wilde rozemarijn. De neus loopt door naar de smaak, waar de verrukkelijke zoetheid wordt onderbroken door een pittige zuurgraad, die zorgt voor een aanhoudende en verfrissende afdronk. Dit is een natuurlijk gefermenteerde en onversterkte wijn, en zorgt voor vele heerlijke lekkernijen, waaronder. hartige eendenleverpastei, zoete gekruide puddingen en traditionele zachte kazen. Serveer gekoeld en wacht niet op het toetje.
"Ontdek de Passie en Schoonheid van de Wijnwereld - Een Reis doorheen de Wereld van Verschillende Smaken
Welkom in de betoverende wereld van wijn, waar passie, liefde en interesse samenkomen om de wonderen en schoonheid van dit goddelijke product te onthullen. Het proeven van wijn is als het ervaren van de droom van de wijnmaker, een ambachtelijke kunst die het karakter van het land en de ziel vastlegt in elke druppel.
Elke wijn vertelt een uniek verhaal, van de verfijnde elegantie van een Bordeaux-blend tot de levendige energie van Argentijnse Malbec. Stap aan boord van deze reis doorheen de wijnwereld en ontdek een rijk palet aan smaken die je meenemen naar verre bestemmingen en culturen.
Maar de schoonheid van wijn gaat verder dan geografie. Het is een reis door de tijd, een ontdekking van het verleden en een verwachting voor de toekomst. Geniet van het delen van een glas wijn met geliefden en koester de warmte en gezelligheid die het met zich meebrengt.
Duik dieper in de wijnwereld en ervaar een nooit eindigende ontdekkingstocht van nieuwe druivensoorten en verhalen. Laat je betoveren door de passie van wijnmakers, de liefde voor het land en de kunst van wijn maken.”